Adımlarıma Işık

20 Şubat 2013 Çarşamba

Vize Tamam! Özlem Tamam!

Sabah diğer günlere kıyasla biraz daha yorgun ve sakin uyandım. Hiç şikayetsiz, isyansız, geceden giyinmeye karar verdiğim kıyafetlerimi giyindim. Her sabah ne yapıyorsam ağır ağır yaptım. Ceketimi giyindim, çantamı koluma taktım, telefonumu kontrol ettim ve çıktım. Yaklaşık dört sabahdır gördüğüm kadını evimin kapısını açar açmaz yine gördüm. Yine aynı topuk sesleri, aynı tempo ve aynı güzel sarı saçlar. Yaşını başını almış kararlı adımlarla artık nereye gidiyordu bilmiyorum ama yorgunluğuma iyi gelmişti. Herzamanki gibi gökyüzüne baktım. Sevinç, mutluluk, yorgunluğumun aksine güzel olan ne varsa yüreğime aktı. Göğün tam mavisinden! Güneşin tam sarısından! İçimden "bugün çok yazılası bir gün gibi..." derken olacaklardan habersizdim.

Ofise girdim. Tanrı'nın bir lütfu yai yine güneş benim masama doğmuştu. Oturdum, Halsizdim ama iyi göründüğüme emindim. Çalışmam için gerekli olan programları başlatmadan mailbox'umu açıp manager'ıma mail çektim en yorgunundan...
Sonra ümitlice ama aslında biraz ümitsizce haber beklediğimiz yerin websitesine girdim. 
Dosya numaramızı girdim...
Aynı ekranı, aynı yazıları, aynı bekleyişle karşılacağımı zannederek...
Garipti...Bir tuhaflık vardı. In treatment yazmıyordu. Accord yazıyordu? Filmlerde olur zannederdim ama bakakaldım ve gözlerimi ovuşturarak gerçekten uyanıp uyanmadığımı kontrol ettim. Hâlâ aynı yazı...Hâlâ accord...Hâlâ, o aylarca deli gibi beklediğimiz cevap gelmişti. Zor süreç koca bir accord ile sona ermişti...İnansam iyi olurdu!

Ben diyeyim mutluluktan Tarzan'ın Jane'i gibi o ağaçdan diğer ağaca zıplayasım var, siz deyin Tazmania canavarı olmuşum kendi etrafımda 180km hizla dönüyorum! Enerji patlaması yaşıyorum! Hayatımda hiç olmadığım kadar sevinç fışkırıyorum! Üstümden tonlarca ağır bir yük kalkmış, kemiklerim gevşemiş, zihnim kendine gelmiş gibi!

Yirmi şubat hayatımız boyunca unutamayacağımız bir hediye gibi geldi. Tam zamanında geldi!

Artık hiç ayrılmamak üzere ve ayrı yerlerde mücadele etmek zorunda olmamak üzere Canım'a, Ruhum'a kavuşuyorum! 
Burada kıvranmıştım ya burada rahatladım şimdi!

Yuupppiiiii yééééyyyy yeaaaaaah!!!

Goncagül "çatı"
Goncagül "beyaz"
Goncagül "başlangıç"
Goncagül "mutlu!"

4 yorum:

  1. ya canım çok sevindim ama durumu tam olarak bilmiyorum...
    Off uzak olmak birilerinden çok zor olmalı, hasret dindi madem hadi "holeyy" :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamzecim çoook teşekkür ederim! sürekli ben İstanbul yolcusuydum ama Belçikada yaşayacağımız için Çağdaşın vizesini bekliyorduk : )) ben de Grace gibi gelinlik modundayım nihayet :)) zaman aldı ama bitti ve "holley" :))

      Sil
  2. Oh ne güzel olmuş. Emekler istenilen yere ulaşmış, en güzeli bu olmalı.
    Lethe, tüm yorgunlukların mutlulukla son bulsun diyor ve gidiyorum.

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkür ederim Emilia! hepimizin öyle olsun... : )

    YanıtlaSil

Aman diyim birdaha düşün!