Adımlarıma Işık

19 Eylül 2011 Pazartesi

Benimde Bir Filmim Var

Küçükken pembeydi benim bildiğim bulutlar.

Yağmurlar boncuk boncuk yağardı.

Her kadının dudakları titrekti.

Her erkek nazikti.

Her çocuk tatlı ve temizdi.

Her aşk Aliye Rona'lara rağmen ölümsüz ve güçlüydü.
Her baba, yiğit ve her ana tırnaklarıyla kazırdı hayatı.

Sonra ben büyüdüm.

Turşu sevmeye başladım.

İsabet oldu.

Çünkü biber gerçekti ve o acıydı.

Pembe bulut yoktu.

Bulutlar beyazdı...

**
Sonra yediğim lahana turşularının suyunu da seve seve içmeye başladığım günler oldu. İlkin hepinizin bildiği, aşık olduğum canım şehir İstanbul'da 6-7 yaşlarındayken içtim bir bardak turşu suyunu. Lıkır lıkır hemde. O turşu suyunun tadının yerini hiç bir turşu suyu alamadı. Hâlâ aynısından içemedim. İçemeyeceğim de.

Ne turşu suyundan bıktım, ne de izlediğim türk filmlerinden. Meğer ne pembe bulutlardan vazgeçmişim, ne de Kartal Tibet'in gözyaşlarından.

Hani derim ya inanırsak olur diye.

İnandım, oldu.

Kartal Tibet'ten nazik bir sevdiğim var şimdi. Bütün Aliye Rona'lara inat sımsıkı sarıldık birbirimize. Ben yine hayalperest olayım, siz yine kınayın beni.

Mutluyum çok.

Son.

Goncagül "Nayşe"


4 yorum:

  1. Canimsiinnn <3 cok duygulandim, ask demekki gercekten var kiymetini bilene... her ne kadar hayatimiz da olan yanlislar bazen o aska isyan ettirsede ve varligina "inanmiyorum" diyerek ona sitem etsekte o var (ask tanrisi eros yasiiii, sukurler olsun :P)asik olmayan ne hissetikleriniz anliyamaz anca asik olan bilir (ben bilirim dermisim :D) ASK biraz kumar gibidir ya yanlis kisiye asik olursun ve hayatin kayar yada dogru kisiye asik olursun bu hayata senden mutlusu olmaz.... iste ask boyle biseydir kanimca :) ve karsilikli olunca dadindan yiinmeez :D bu yorumu "ezel - unutamiyorum" muzigini dinlerken yazdim cok buyuk etkisi olabilir bide arada ramiz dayi siir okumazmi " oysa herkez öldurur sevdigini" ealllaeehhh ennnaaeemm :D Neyse uzatmicamm yazina bayildim BOSVER BEEEEE ELALEM NE DERSE DESIN HADI HADI HADIII (konusur konusur susar, konusmakta bi ihtiyactir , tuvalette gitmek gibi :D )
    Seviyorum senii <3 <3 <3
    Aline

    YanıtlaSil
  2. Aynen öyle kuzucum. Ne demis Orhan Gencebay "En güzel duygudur seveni sevmek..."

    YanıtlaSil
  3. Allah bozmasin mutlulugunuzu :)
    Da, ben Kartal Tibet'in agladigini bilmiyordum..
    Ha, bide ulu orta kuzu demesen :) Kirac'in sarkisi geliyor aklima :)) (meleye meleye getirsek yazi :) )
    Neysem, tekrar edeyim mutluluk dileklerimi :)
    B.

    YanıtlaSil
  4. il y 'a eu entre nous une sorte de communication verbale télépathique je pense :-) Hier soir je me demander si tu était encore vivant! Kartal Tibet filmlerinde genelde aglar :-) Bi ara dikkat edersin ... Amin diyorum güzel dileklerine. Tesekkür ederiz :-)
    T.

    YanıtlaSil

Aman diyim birdaha düşün!